Trakya Üniversitesi ve Altınay Teknoloji Grubu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Trakya Üniversitesi ile robot teknolojisi alanında ülkemizin öncü kuruluşu olan Altınay Teknoloji Grubu arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle Trakya Üniversitesi öğrencileri Altınay Teknoloji Grubunda staj imkânına kavuştu.

Trakya Üniversitesi; teknoloji, inovasyon, sanayi ve AR-GE’de ülkemizin önde gelen firmaları ile iş birliklerine imza atmaya devam ediyor. “Altınay 1” ismiyle Türkiye’nin ilk operasyonel robotunu üreten ve dünyanın birçok ülkesinde sektörün önde gelen firmalarına projeler geliştirerek ülkemizin robot teknolojisi alanında öncü kuruluşu olan Altınay Teknoloji Grubu ile Trakya Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Meşe, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. Kenan Terzioğlu, Trakya Üniversitesi Teknopark Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, İpsala MYO Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ve İpsala MYO’dan Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü’den oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Altınay Teknoloji Grubu’nu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Altınay Robot Teknolojileri AŞ. Genel Müdürü Ömer Eren ve firma yetkilileri ile bir araya geldi.

Altınay Teknoloji Grubu Genel Merkez Binası’nda gerçekleşen görüşmede saha ziyareti gerçekleştirildikten sonra iki kurum arasındaki olası iş birlikleri masaya yatırıldı. 135 firma ve 500’ü aşkın çalışanı ile bölgenin en önemli AR-GE ve inovasyon üssü olan Trakya Üniversitesi Teknopark’ta yer alan firmalar ile Altınay Teknoloji Grubu arasında olası iş birlikleri ve projelerin yanı sıra AB Sınır Ötesi proje fikirleri de masaya yatırıldı. Görüş alışverişinin yapıldığı toplantı sonunda Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay tarafından 3+1 İş Yeri Eğitimi protokolü imzalandı. Ayrıca iki kurum arasında 7+1 İş Yeri Eğitim Sisteminin de en kısa sürede hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Trakya Üniversitesi ile ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Altınay Teknoloji Grubu arasında iş birliği protokolünün imzalanmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrenciler adına büyük bir kazanım elde edildiğini belirtti. Ülkemizde ilkleri hayata geçiren iki kurumun birlikteliğinden büyük bir kuvvet doğacağına inandığını ifade eden Rektör Tabakoğlu “3+1 İş Yeri Eğitim Sistemi ile öğrencilerimize daha mezun olmadan saha tecrübesi kazandırıyoruz. Bu sistemin içerisine dâhil ettiğimiz son firma Altınay Teknoloji Grubu oldu. Ülkemizin ilk operasyonel robotunu üreten, bugün geldiğimiz noktada ürettiği ürün ve hizmetlerle dünyanın birçok noktasında bizleri başarı ile temsil eden bir Altınay Teknoloji Grubu ile yükseköğretimde bölgemizin ve ülkemizin önde gelen kurumlarından Trakya Üniversitesi; öğrencilerimizin, evlatlarımızın ve ülkemizin kalkınması adına önemli bir iş birliğine imza attı. Eminim ki iki kurum arasındaki bu iş birliği daha ileri safhalara taşınacak. Sıcak karşılamalarından ve iş birliğine açık yaklaşımlarından ötürü Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Altınay Robot Teknolojileri AŞ. Genel Müdürü Ömer Eren’e teşekkür ediyorum.” dedi.

RoboTrak 2022 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi için geldiği Trakya Üniversitesinde büyük bir güç, enerji ve potansiyel gördüğünü ifade eden Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, imzalanan protokolün gençlerimiz ve ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu. Ülkemizin ve Balkanların en köklü yükseköğretim kurumlarından Trakya Üniversitesi ile iş birliğine gitmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Altınay, iki kurum arasında ortaklıkların yeni projeler ile devam edeceğini vurguladı.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 21.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 307 kez okundu.