MEYOK Danışma Kurulu Toplantısı

Meslek yüksekokulları koordinatörlüğü (MEYOK) 2017 yılının 2. Toplantısı danışma kurulunun da katılımı ile Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Danışma kurulunda yer alan Kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sanayiciler katıldı. Geniş katılım olan toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, MEYOK koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hayati ARDA ve meslek yüksekokulu müdürleri katıldı.

Toplantı ARDA’nın açılış konuşması ile başladı. Ardından ARDA meslek yüksekokullarında yeni bir eğitim modeli olan 3+1 eğitim modelinin tanıtım sunumunu yaptı. Model iki yıllık ön lisans öğrencilerinin 3 yarıyıl okulda 1 yarıyıl ise işyeri uygulaması olarak ilgili sektörlerde çalışmasını kapsamaktadır. Bu sayede öğrencilerin iş hayatına hazır bir şekilde mezun olması hedeflenmektedir.

TABAKOĞLU yaptığı konuşmasında; Bu modelin üniversitemiz, sanayimiz ve ülkemiz için faydalı bir model olacağına inandığını, bu kapsamda Üniversite olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Konuşmalarında ardında danışma kurulu üyeleri söz alarak sunulan yeni model ile görüş beyan ettiler. 

Ek Resimler
Bu içerik 29.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1249 kez okundu.